latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:17 ⇒ 13:37 | Autor: RTRS

Bogata ponuda dešavanja u okviru "Gradiškog ljeta 2018"

Stanovnike Gradiške i goste koji posjete ovu opštinu tokom ljeta očekuje bogata ponuda kulturnih, sportskih i privrednih manifestacija u okviru manifestacije "Gradiško ljeto 2018".

Manifestacije će biti organizovane širom opštine.

U okviru "Gradiškog ljeta", od 15. juna do 31. avgusta, biće održano 26 kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, najavio je danas zamjenik načelnika opštine Ognjen Žmirić.

Žmirić je na konferenciji za novinare rekao da je opština Gradiška odlučila da prvi put organizuje "Gradiško ljeto" u saradanji sa ustanovama, udruženjima i organizacijama.

On je naveo da će "Gradiško ljeto" obuhvatiti manifestacije koje već imaju tradiciju kao što su turnir u malom fudbalu "Bravo", "Biciklijada", "Strit bol", Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama, "Štraparijada" u Donjim Podgradcima, "Grbavačko prelo", "Petrovdanski sabor folklora" u Brazik Lamincima, "Ilindanske svečanosti" u Turjaku, "Likovna kolonija" na jezeru u Lamincima, ali i one koje se organizuju prvi put kao što je "Atelje na otvorenom - doktor Borislav Šokčević".

Žmirić je istakao da je namjera da građani, ljudi koji dolaze na godišnje odmore i gosti iz drugih krajeva uživaju u kvalitetnim manifestacijama na širem području Gradiške.