latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:54 ⇒ 12:57 | Autor: TANЈUG

Šta su jeli Tramp i Kim? (VIDEO)

Sporo kuvana goveđa rebra i slatko-kisela hrskava svinjetina bili su, pored ostalog, na meniju na radnom ručku američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim DŽong Una, na kojem su kombinovani ukusi istoka i zapada tokom istorijskog susreta dvojice lidera u Singapuru.
Radni ručak Kima i Trampa - Foto: AP
Radni ručak Kima i TrampaFoto: AP

Na meniju, koji je objavila Bijela kuća, Tramp i Kim mogli su da uživaju u mnogobrojnim predjelima, među kojima su bili koktel od škampa i salata od avokada, salata od zelenog manga sa prelivom od limete i meda i svježom hobotnicom, kao i korejsko jelo s punjenim krastavcem.

Glavna jela uključuju sporo kuvana goveđa rebra, poslužena uz sječeni krompir zapečen u mlijeku i bareni brokoli, slatko-kiselu hrskavu svinjetinu i prženu rižu sa ljutim sosom, kao i korejsko jelo - dinstani bakalar na soji sa rotkivcama i povrćem iz Azije.

Za dezert, lideri dvije zemlje i članovi njihovih delegacija mogli su da biraju između kolača od crne čokolade, sladoleda od vanile sa prelivom od višnje i kremom punjenog brioša.