latinica  ћирилица
11/06/2018 |  13:17 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje četiri lica na području Višegrada

Pripadnici Granične policije su na području Višegrada spriječili krijumčarenje četiri lica afroazijskog porijekla, koja nisu posjedovala identifikaciona dokumenta, saopšteno je iz Granične policije BiH.
Granična policija BiH - Foto: RTRS
Granična policija BiHFoto: RTRS

Strani državljani, koji su otkriveni kontrolom dva vozila registarskih oznaka BiH iznajmljenih u rent-a-kar agenciji, su u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili da dolaze iz Avganistana i Pakistana.

Protiv državljana BiH čiji su inicijali H.M. /31/ i H.Č. /27/ koji su upravljali vozilima biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Službenici Granične policije BiH su na Aerodromu Sarajevo, na letu za Istanbul, spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 40.000 evra. Novac je otkriven prilikom kontradiverzione kontrole državljanina Turske koji nije posjedovao dokumentaciju za prenos novca preko granice.

Ovo lice i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Službenici Јedinice granične policije Zvornik uhapsili su ženu čiji su inicijali Z.B. /44/, državljanku BiH, za kojom je Policijska uprava Gradačac raspisala potjernicu zbog krivičnog djela prevara.

Z.B. je kontrolisana pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Bratunac i predata službenicima Policijske uprave Gradačac.

Na Aerodromu Tuzla na letu za Malme uhapšen je S.D. /31/ za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potjernicu zbog ugrožavanje bezbjednosti. Državljanin BiH predat je službenicima Policijske stanice Lopare.