latinica  ћирилица
10/06/2018 |  09:04 | Autor: RTRS

Danas toplije, nestabilno sa pljuskovima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplo i sunčano, ali nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.
Neven - Foto: RTRS
NevenFoto: RTRS

Јutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na istoku je oblačnije uz slabu kišu ponegdje, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 25 do 32, u višim predjelima do 22 stepena Celzijusovih.

Tokom dana i popodne biće nestabilno vrijeme uz razvoj oblaka koji donose kišu i pljuskove sa grmljavinom. Pljuskovi će biti češći na istoku, a zatim i na jugozapadu.

Na istoku ponegdje može biti i jačih pljuskova uz lokalno obilnije padavine. Više sunca i manje šanse za pljuskove biće na krajnjem sjeveru duž rijeke Save i na jugu Hercegovine.

Vetar će biti slab do umjeren pretežno sjeverni, a na jugu Hercegovine jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica devt, Čemerno 12, Gacko 13, Kalinovik 14, Nevesinje, Sokolac, Han Pijesak 15, Kneževo i Manjača 15, Rudo, Šipovo, Kotor Varoš i Krupa na Vrbasu 16, Bileća, Višegrad, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Srebrenica, Sarajevo, Livno, Bugojno i Istočno Sarajevo 17, Mrakovica, Ribnik i Trebinje 18, Banjaluka, Krupa na Uni 19, Zvornik, Prijedor, Mostar, Tuzla i Srbac 20, Bijeljina 22, Doboj 23 stepena Celzijusova.

Padavine u protekla 24 časa: Sokolac 14, Srebrenica 25, Čemerno 33 i Zvornik 36 litara po kvadratnom metru.