latinica  ћирилица
09/06/2018 |  14:26 ⇒ 18:34 | Autor: SRNA

Tuzla: Srušila se konstrukcija mosta, poginuo radnik

Radnik firme "Širbegović inženjering" čiji su inicijali H.M. poginuo je danas prilikom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli, dok su dva radnika lakše povrijeđena i nalaze se van životne opasnosti, saopšteno je iz ovog gračaničkog preduzeća.
Tuzla: Srušila se konstrukcija mosta - Foto: dnevni avaz
Tuzla: Srušila se konstrukcija mostaFoto: dnevni avaz

Uprava firme i svi zaposleni izrazili su najiskrenije saučešće porodici smrtno stradalog kolege.

"Poginuli radnik u firmi je radio 22 godine na poslovima montaže AB konstrukcije sa ugledom jednog od najboljih radnika koje smo imali. Njegova tragična pogibija kako za porodicu, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak", navode iz "Širbegović inženjeringa".

Nesreća se dogodila danas oko 13.00 časova usljed prevrtanja betonskog nosača u toku montaže omnia ploča, a tačan uzrok nesreće biti utvrđen poslije kompletne istrage, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

"Širbegović inženjering" napominje da je uvidom u dokumentaciju o fabričkoj kontroli utvrđeno da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu sa projektnom dokumentacijom i važećim normama, te da je za njih provedena kompletna procedura kontrole fabričke proizvodnje.