latinica  ћирилица
16/05/2018 |  16:15 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Potpisan ugovor o rekonstrukciji vodovoda u Nevesinju

U Banjaluci je potpisan ugovor o rekonstrukciji prečistača vode za piće u opštini Nevesinje. Ugovor su potpisali načelnik opštine Milenko Avdalović i predsjednik Uprave preduzeća "Ekoteh" iz Velenja. Ugovor je potpisan u okviru projekta "Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj".

Nova fabrika vode po evropskim standardima riješiće dugogodišnji problem sa vodom u Nevesinju. Ugovor o rekonstrukciji potpisan sa slovenačkom kompanijom, vrijedan je milion i 181 hiljadu evra.

"Mi imamo vodovod star 30-40 godina, Nevesinje se snabdijeva vodom iz vještačkog jezera, a ovaj sada će biti mnogo većih kapaciteta", kaže načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Rok za završetak radova je deset mjeseci. Slovenačka firma koja će raditi na rekonstrukciji već je poznata na našem tržištu. Radili su, izmeću ostalog, na TE Ugljevik i HE Bočac. Imaju 200 zaposlenih i oko 30 miliona evra prihoda.

"Izazov je što će se raditi na već postojećem postrojenju, a u toku radova imaćemo ekipu koja je već radila na takvim projektima", ističe predsjednik Uprave preduzeća "Ekoteh" Marko Škoberne.

U okviru projekta "Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj", trenutno 37 jedinica lokalne samouprave ima odobrene projektne planove, u 51 su pokrenuti tenderi, dok su u 37 potpisani ugovori o radovima.