latinica  ћирилица
16/05/2018 |  15:23 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Triglav osiguranje bilježi sve veći rast na tržištu Srpske

Triglav osiguranje, koje na prostoru Republike Srpske postoji deset godina, bilježi sve veći rast na ovom tržištu.

Tome u prilog idu i podaci analize od prvog kvartala ove godine. U Banjaluci je danas održan i sastanak na kojem su učestvovali predsjednici Upravnog i Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav, koji su izrazili zadovoljstvo poslovanjem u Srpskoj.

Biti na raspolaganju pojedincu, zadatak je koji Triglav osiguranju, prema određenim statistikama, polazi od ruke. Akcenat koji je godinama usmjeren na zadovoljavanje potreba osiguranika, nagrađen je povjerenjem tržišta.

"Mi kao uprava smo zadovoljni. Profit je osam odsto veći nego prošle godine u prvom kvartalu. Premije je isto tako rasla oko četiri odsto u prošloj godini, tako da smo zadovoljni", rekao je predsjednik Upravnog odbora Zavarovalnice "Triglav" Andrej Slapar.

Triglav se smatra jednom od najvećih osiguravajućih kuća u regiji. Poslove osiguranja, osim u BiH i Republici Srpskoj, obavlja i u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji.

"Ovo je razvijeno tržište. Obično se mjeri po premiji stanovnika. Veoma bitak pokazatelj je GDP po stanovniku. Znači sva ova tržišta idu ka nekom istom smjeru razvoja", izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Zavarovalnice "Triglav" Igor Stebernak.

Zadovoljni klijent, i poslije deset godina poslovanja Triglav osiguranja u Republici Srpskoj, ostao je primarni cilj ove grupacije, koja za sebe ističe da raspolaže neophodnim znanjem i kapacitetom za razvoj svih vsrta osiguranja.