latinica  ћирилица
16/05/2018 |  11:24 ⇒ 11:52 | Autor: RTRS

Banjaluka: Park "Mladen Stojanović" dobio trim-stazu (FOTO)

U parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci završena je trim-staza za rekreativce, ali će stazu moći da koristite i aktivni sportisti za trening.

Nakon izgradnje dječijeg igrališta, u najvećem gradskom parku kompletiran je sadržaj za sugrađane. Vrijednost projekta je oko 90.000 KM.

- Izgradnja staze je i jedan vid interakcije sa građanima koji su tražili da se uredi staza u ovom parku. Širina staze je dovoljna da dva ili tri trkača mogu uporedo da trče, a podloga je urađena kvalitetno tako da se voda ne zadržava na stazi, o kao završni sloj nasut je tzv. malč, odnosno borova kora. Na ovaj način dopunjavamo sadržaje u najvećem gradskom parku. Podsjećam da smo ovdje, prije godinu dana, otvorili novo dječije igralište, osposobljeni su fontana i česma, a dalje bi trebalo da radimo na mokrim čvorovima i drugim pomoćnim objektima – rekao je Radojičić.

Radojičić je naveo da je trim-staza u parku "Mladen Stojanović" samo jedan od projekata kojim se povećavaju mogućnosti za rekreativno bavljenje sportom u gradu.

- Izabran je izvođač radova za stazu koja vodi od Novoselije do Banj brda, a očekujemo da sa prduzećem Šume Republike Srpske uskoro uđemo u izgradnju rekreativne zone u Trapistima - rekao je on.