latinica  ћирилица
15/05/2018 |  16:32 ⇒ 18:42 | Autor: SRNA

Vučić: Očekujem još više njemačkih investitora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Diseldorfu izrazio očekivanje da će još više njemačkih investitora doći u Srbiju, istakavši da trgovinska razmjena sa njemačkom pokrajinom Sjeverna Rajna-Vestfalija iznosi oko 620 miliona evra.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Očekujemo još više investitora i nadamo se da ćemo imati dovoljno znanja i snage za razmenu studenata, jer je Severna Rajna Vestfalija centar osam univerziteta koji se nalaze na Šangajskoj listi od 500", istakao je Vučić, koji boravi u posjeti ovoj njemačkoj pokrajini.

On je istakao i da je sa predsjednikom Vlade te njemačke pokrajine Arminom Lašetom razgovarao i o političkim temama i evropskom putu Srbije, za šta je, naveo je, zvanični Beograd dobio podršku.

Vučić je jednodnevnu posjetu započeo susretom sa Lašetom, a kasnije će prisustvovati i otvaranju Poslovnog foruma Srbija-Sjeverna Rajna-Vestfalija, prenijela je Radio-televizija Srbije.

Predsjednik Srbije zahvalio je predsjedniku Vlade te njemačke pokrajine Arminu Lašetu, koji je rekao da je moguće da trgovinska razmjena ide i na više od 835 miliona evra.

"Imali smo jako dobre i otvorene razgovore o privrednoj i političkoj situaciji u Srbiji, o pristupu Srbije EU, što svi želimo", rekao je Lašet poslije susreta.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o preduzećima iz pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija koja će investirati i stvarati nova radna mjesta u Srbiji.