latinica  ћирилица
15/05/2018 |  14:04 ⇒ 14:28 | Autor: SRNA

Akcija "Nasljednik"- Pronađena veća količina skanka, uhapšena trojica

Pripadnici MUP-a Republike Srpske i SIPA danas su uhapsili Stjepana Lazarevića /65/, Bojana Segića /41/ i Vlastimira Tomića /58/, koji su osumnjičeni za međunarodno krijumčarenje velike količine skanka.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je pronađena veća količina droge tokom pretresa objekata, vozila i predmeta koje koriste osumnjičeni na tri lokacije na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Prnjavora.

Prema nalogu Tužilaštva BiH rano jutros počela je koordinisana policijska akcija "Nasljednik" usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa droga.

Ovu višemjesečnu istragu, prema nalogu Tužilaštva BiH, obavili su pripadnici SIPA i MUP-a Srpske, u saradnji sa kolegama iz Austrije.

Istraga se odnose na lica osumnjičena da se bave međunarodnim krijumčarenjem velike količine skanka uzgajanog u posebnim i kontrolisanim uslovima, sa povećanim nivoom opojne materije THC koja se sa teritorije Albanije krijumčari u BiH i prema zemljama EU, gdje kilogram ove droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže 3.000 evra.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da su trojica osumnjičenih činili organizovanu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju droge, koju su u dva navrata, u količinama od četiri do šest kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiocima SIPA.

Nakon pretresa i privođenja, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.