latinica  ћирилица
16/04/2018 |  13:03 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Stefanović: Beogradu ne pada na pamet da prizna samoproglašeno Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da Srbiji ne pada na pamet da prizna samoproglašeno Kosovo, niti da uvede sankcije Rusiji.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

"Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, država ne uvodi sankcije Rusiji, jer on ima političku snagu da može da odluči tako nešto, svestan svega što je posledica nečega takvog i ne pada nam na pamet da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije. Molim vas da tako nešto ne koristite u smislu napada na Vladu", rekao je Stefanović tokom rasprave u Skupštini Srbije.

Reagujući na prozivke poslanika Srpske radikalne stranke da pojedine italijanske firme, nakon što im je istekao ugovor sa Vladom, napuštaju ili se spremaju da napuste srpsko tržište, Stefanović je istakao da su strane kompanije u posljednje četiri godine otvorile 170.000 radnih mjesta u Srbiji, prenose beogradski mediji.

"Da li je trebalo da, kada je `Simens` došao u Srbiju iz Nemačke za koju kažete da nam je neprijatelj, otpuštamo ljude koju su zaposleni u `Simensu`, da ih nagovorimo da napuštaju radna mesta? Јel to poruka? Ili ljudima u `DŽonson elektriku` i `Svarovskom` da predložimo da izađu iz fabrika, jer se radi o investicijama iz zemalja koje su nam neprijatelji", upitao je Stefanović.