latinica  ћирилица
03/04/2018 |  21:15 ⇒ 21:18 | Autor: TANЈUG

Kineski bračni par pronašao kćerku poslije 24 godine

Bračni par iz Kine danas se, poslije 24 godine, sastao s svojom kćerkom, koja je nestala 1994. godine, kada je imala tri godine.
Ćifeng, odnosno Kang Јing u zagrljaju sa svojom majkom - Foto: RTS
Ćifeng, odnosno Kang Јing u zagrljaju sa svojom majkomFoto: RTS

Tokom višegodišnje neumorne potrage Vang Mingćinga i njegove žene Liju Dengjing za kćerkom Ćifeng, Vang je počeo da vozi taksi u nadi da će jednog dana njegova kćerka ući upravo u njegovo vozilo.

Bračni par se, naime, bavio prodajom voća na tezgi pored puta u jugozapadnom kineskom gradu Čengdu, a jednog dana, Vang je ostao bez sitnog novca, te je nakratko otišao do susjedne tezge kako bi mogao da vrati kusur kupcu, prenosi Bi-Bi-Si.

Kada se poslije nekoliko minuta vratio, nije mogao da pronađe svoju kćerku, javili su kineski mediji.

Vang i njegova žena, koji imaju još jednu kćerku i sina, godinama su tragali za Ćifeng u Čengduu i okolnim oblastima i nikada nisu napustili taj grad u nadi da će njihova kćerka pronaći put do kuće.

Pronašli kćerku nakon 24 godine

Kineska policija je tokom godina identifikovala više žena za koje je mislila da bi mogle da budu Ćifeng, ali je DNK testovima utvrđeno da to nije ona.

Do napretka je došlo prošle godine, kada je policijski crtač čuo za taj slučaj i odlučio da pomogne porodici time što će nacrtati kako bi Ćifeng mogla da izgleda kao odrasla osoba.

Crtež je kružio internetom, dok ga hiljade kilometara udaljena Kang Јing nije vidjela i ostala šokirana time koliko je devojka s crteža podsjeća na nju samu.

Stupila je u kontakt s Vangom ranije ove godine i ubrzo se podvrgla DNK testu.

Ovog puta, rezultat je bio pozitivan – Vang je konačno pronašao svoju davno izgubljenu kćerku.