latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:09 ⇒ 16:45 | Autor: SRNA

Otežano izdavanje ličnih dokumenata zbog tehničkog problema sa bazama podataka IDDEEA

Na lokacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za izdavanje ličnih dokumenata otežan je rad zbog tehničkog problema sa bazama podataka koje su u nadležnosti Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, rečeno je Srni u MUP-u.
Odsjek za izdavanje ličnih dokumenata u Banjaluci - Foto: RTRS
Odsjek za izdavanje ličnih dokumenata u BanjaluciFoto: RTRS

Portparol MUP-a Srpske Danica Gnjatović rekla je da na lokacijama naizmjenično rade različiti šalteri za zaprimanje zahtjeva i za izdavanje ličnih dokumenata.

Ona je pozvala građane da budu strpljivi prilikom čekanja na lokacijama za izdavanje dokumenata, te da prije dolaska provjere status dokumenata.

Gnjatovićeva je podsjetila da se status dokumenta može provjeriti posredstvom SMS servisa na broj 091 110 122 ili da kontaktiraju policijske uprave.

- Građani će blagovremeno biti obaviješteni kada problem bude uklonjen - rekla je Gnjatovićeva.

Otežan rad zbog tehničkog problema sa bazama podataka IDDEEA traje od četvrtka, 8. marta.

Srni je danas iz IDDEEA rečeno da je sistem za izdavanje ličnih dokumenata normalizovan. 

Iz ove agencije navode da je sistem, koji nije bio u funkciji od petka, 9. marta, normalizovan juče ujutru, te da nije bio u funkciji zbog određenih tehničkih problema.

U IDDEEA kažu da je do pada sistema došlo iz objektivnih razloga i da je Tehnički sektor tokom vikenda kontinuirano preduzimao neophodne aktivnosti s ciljem uspostavljanja normalnog rada sistema.