latinica  ћирилица
11/03/2018 |  17:20 ⇒ 12/03/2018 | 11:31 | Autor: RTRS

Otvoren pogon za proizvodnju građevinskih kontejnera u Srebrenici (VIDEO/FOTO)

Milorad Dodik, Aleksandar Vulin i Mladen Grujičić ozvaničili su i početak rada kompanije "Ekonomik Grup" u Srebrenici. U novootvorenom pogonu, u kojem će se proizvoditi građevinski kontejneri, posao će dobiti 25 radnika. Investitor iz Srbije uložio je 2,4 miliona KM.
Srebrenica - Dodik - Foto: SRNA
Srebrenica - DodikFoto: SRNA

25 mladih ljudi iz Srebrenice od danas imaju stalni posao, redovna primanja i obezbijeđenu egzistenciju. Mnogima je ovo prvi posao.

Građevinski kontejneri koji će se proizvoditi u Srebrenici, najviših su standarda, a izvoziće se u više od 25 zemalja.

"Svi montažni proizvodi će se prodavati u Srbiji, EU , Austriji i drugim zemama", rekao je Bojan Rankić, vlasnik firme "Ekonomik grup".

On se zahvalio na pomoći Srbiji i rekao da je imao izvrsnu podršku opštine i da je sa lakoćom obezbijedio sve potrebne saglasnosti i dozvole za početak rada.

2018. godina će biti godina zapošljavanja u Srebrenici. Cilj je otvoriti i do 150 novih radnih mjesta u realnom sektoru poručuje načelnik Grujičić.

"Građani Srebrenice mogu da budu zadovoljni svim onim što smo učinili. Mnogo smo radili na infrastrukturi, obnovi objekata, sanaciji rječnog korita, lokalnih puteva, preko 40 kilometara njih je sanirano, 5 kilometara asfaltirano. Ova godina će biti godina otvaranja novih radnih mjesta", ističe Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Srebrenica - Ekonomik kontejneri (Foto: RTRS)

Fabrika je rezultat ulaganja Vlade Republike Srbije u Srebrenicu i napora predsjednika Dodika da Srebrenica dobije novi imidž.

"Srebrenica je bila zatočena stereotipom i to je onemogućavalo razvoj, tek u zadnjih godinu i po dana pod novim vođstvom došli smo u poziciju da u srebrenici vidimo vidljive promjene", rekao je predsjednik Srpske, Milorad Dodik.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izrazio je zadovoljstvo što je ovaj objekat izgrađen sredstvima Srbije i što je investitor iz te zemlje.

Ovo je samo prva investicija u Srebrenici, naredni koraci lokalne zajednice su otvaranje pogona za proizvodnju namještaja, preradu mlijeka i linije za izradu podloga na sportskim terenima.