latinica  ћирилица
01/03/2018 |  18:49 ⇒ 18:57 | Autor: RTRS

Nastavnik u Gani predaje informatiku bez kompjutera (VIDEO)

Veliki broj ljudi širom svijeta oduševljeno je postupkom nastavnika iz Gane koji predaje učenicima informatiku bez kompjutera i mna tabli crta izgled programskog prozora, objašnjavajući šta koja funkcija radi.
Gana: Predaje informatiku bez kompjutera (Foto: Fejsbuk) -
Gana: Predaje informatiku bez kompjutera (Foto: Fejsbuk)

Nastavnik je na svoj nalogu na Fejsbuku postavio nekoliko fotografija iz učionice, na kojima se vidi on ispred table na kojoj je pacrtan početni prozor programa Vord.

"Predavanje informatike u školama u Gani je veoma smiješno", napisao je pored fotografija.

Ričard Apija Akoto objasnio je da mnogo voli svoj posao i svoje učenika, pa onda mora da učini najviše što može sa onim što mu je na raspolaganju.

Akoto je za portal Kvarc naveo da škola u kojoj predaje nije imala kompjutere od 2011. godine, uprkos tome što je jedan dio ispita za upis u srednju školu informatika.

- Ovo mi nije prvi put da ovo radim. Već neko vrijeme se dovijamo kako možemo. Volim da postavljam zanimljive fotografije na Fejsbuk. Nisam znao da će da privuče ovoliko pažnje - rekao je Akoto.

Nakon što su fotografije podijeljene hiljade puta i privukle veliki broj komentara, Majkrosoft je obećao da će obezbijediti Akotu svu potrebnu opremu.

Izvor: Agencije