latinica  ћирилица
22/01/2018 |  14:39 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Žrtve terora Kim DŽong Una "ustaju iz grobova"

Svjetski mediji "posahranjivali" su brojne žrtve režima sjevernokorejskog lidera Kim DŽong Un, ali u posljednje vrijeme sve češće se dešava da se "ubijeni" vraćaju iz mrtvih i na taj način demantuju zapadne medije.
Ukradena lobanja režisera prvog horor filma o vampirima (foto: Twitter) -
Ukradena lobanja režisera prvog horor filma o vampirima (foto: Twitter)

Sjevernokorejska pop zvezda, Hjon Song Vol, snimljena je živa i zdrava 2014. godine, iako je navodno godinu dana ranije javno pogubljena strijeljanjem, zajedno s grupom pjevača, muzičara i plesača. Ova grupa navodno je bila optužena da su snimili svoje orgije i snimak onda prodavali. Ipak, Hjon Song Vol, s kojom je Kim DŽong Un navodno bio u romantičnoj vezi, nedavno se ponovo pojavila u javnosti, kada je razgledala lokacije predstojećih Olimpijskih igara u Јužnoj Koreji.

Komandant sjevernokorejske armije, Ri Јong Gil, navodno je pogubljen 2016. godine zbog “zloupotrebe vlasti i korupcije“, ali jedini problem je u tome što se nekoliko mjeseci kasnije Gil izgleda “vratio iz mrtvih“. On se, naime, u maju prošle godine pojavio među vodećim funkcionerima na Kongresu Radničke partije.

Kim je navodno izvršio i egzekuciju svog ujaka DŽang Song Taeka 2014. godine i to tako što je na njega, navodno, pustio čopor 120 izgladnelih pasa. Ispostavilo se da vijest potiče sa satiričnog kineskog sajta.

Na Kimovoj meti se navodno našla i njegova tetka Kim Kjong Hui, koja je prema tim navodima otrovana. Ipak, i za te navode se ispostavilo da su lažni, jer se ona prošle godine pojavila u javnosti živa i zdrava.

Izvor: Sputnjik