latinica  ћирилица
16/01/2018 |  11:37 ⇒ 14:59 | Autor: RTRS

Dodik - Cvijanović: Ubistvo Ivanovića zločinački čin

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića zločinački čin koji predstavlja klasični udar na stabilnost Srbije i sjevernog dijela Kosova.
Željka Cvijanović i Milorad Dodik - Foto: ilustracija
Željka Cvijanović i Milorad DodikFoto: ilustracija

"Taj zločinački čin predstavlja klasični udar na stabilnost Srbije i sjevernog dijela Kosova, na zalaganje rukovodstva Srbije koje je dalo svoj nemjerljivi doprinos na teškom poslu izgradnje mira i povjerenja među ljudima na Kosmetu", rekao je Dodik, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik je izrazio punu podršku institucijama Srbije u pronalasku onih koji stoje iza ovog ubistva i njihovom kažnjavanju, kao i sprečavanju očiglednog pokušaja pravljenja haosa na Kosovu i Metohiji i pokušaju destabilizacije Srbije.

Predsjednik Srpske je konstatovao da je mučko ubistvo Olivera Ivanovića šokiralo i neprijatno iznenadilo sve građane Republike Srpske.

Dodik je u ime građana Srpske i lično ime izrazio najdublje saučešće porodici Olivera Ivanovića.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića strašan i nedopustiv čin.

Cvijanovićeva smatra da je očigledno "da pažnja mora biti usmjerena na Kosmet, da se vidi šta se dešava".

"Treba da se vidi zbog čega postoji likvidacija te vrste, na koji način će stvari biti dovedene na čistac i kako će biti sankcionisani odgovorni za taj gnusni čin", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, uputila je telegram saučešća porodici Ivanović, te prijateljima i saradnicima, izražavajući nadu da će počinioci biti brzo izvedeni pred lice pravde.

"Sa iskrenom žalošću i zaprepaštenjem primila sam vijest o tragičnoj pogibiji Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Osuđujem svaki vid nasilja i nadam se da će počinioci biti brzo izvedeni pred lice pravde", poručila je Cvijanovićeva u telegramu saučešća.

Ona je istakla da je tragična smrt Olivera Ivanovića nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve one koji časno obavljaju svoj posao i služe svom narodu i zajednici.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća Cvijanovićeve.

Izvor: SRNA