latinica  ћирилица
16/01/2018 |  11:14 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Cvijanović: Ni na sastancima u Sarajevu nikada nema zastave Srpske (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Sarajevu joj nije jasno zašto se problematizuje pitanje prisustva bošnjačkih funkcionera sastanku u Administrativnom centru u Istočnom Sarajevu bez obilježja BiH, kada ni prilikom njenih sastanaka u federalnom Sarajevu nema zastave Republike Srpske.

"Ne znam zašto je to pitanje problematizovano jer je to Administrativni centar Vlade Republike Srpske sa svojim obilježjima, kako je to oduvijek bilo, a isto je i u Banjaluci", rekla je Cvijanovićeva novinarima ispred Sabornog hrama u Sarajevu.

Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje pojedinih medija da su predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i premijer FBiH Fadil Novalić prisustvovali sastanku u Istočnom Sarajevu na kojem nije bila istaknuta zastava BiH, Cvijanovićeva je rekla da kada dolazi ona na sastanke u federalno Sarajevo nikada nema zastave Republike Srpske.

"Postavilo se pitanje zašto su bošnjački funkcioneri prisustvovali sastanku na kojem su bila samo obilježja Republike Srpske. Pa i ja sam u Sarajevu na sastancima i nikad se nisu potrudili da stave zastavu Republike Srpske, a mene niko u Srpskoj nikada nije pitao zašto je to tako", istakla je predsjednik Vlade Srpske. 

Ona je navela da je najvažnija poruka sa sastanka u Istočnom Sarajevu da su "raščistili sve u okviru odgovora koji treba da se pošalju Evropskoj komisiji, te da su ostala neka manja tehnička usaglašavanja koja će postići u naredna dva dana.

"Treba da što prije pošaljemo odgovore na upitnik da bi se mogao pokrenuti proces koji slijedi nakon slanja, a koji je dugotrajan", naglasila je Cvijanovićeva, dodavši da je to najvažnija stvar i poruka sa sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Izvor: SRNA