latinica  ћирилица
16/01/2018 |  08:10 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Promocija knjige Bore Đorđevića

Promocija knjige "Pusto ostrvo" pjesnika i frontmena grupe "Riblja čorba" Borisava Bore Đorđevića biće održana danas u Beogradu.
Donatorsko veče - Bora Đorđević - Foto: RTRS
Donatorsko veče - Bora ĐorđevićFoto: RTRS

Na promociji će, osim autora, govoriti recenzent knjige akademik Matija Bećković, dramatrug Predrag Јakšić i izdavač Miodrag Јakšić.

Đorđević je kaže da se njegova deseta, jubilarna knjiga zove "Pusto ostrvo" po istoimenoj pjesmi objavljenoj u okviru kolumne, koju je svojevremeno pisao za beogradske "Večernje novosti". U knjizi se nalaze pjesme koje su objavljene na albumima, ali ima i one koje nisu objavljivane. Podijeljena je u cikluse, prvo idu pejsme koje su bile na albumima, od albuma `Ovde`, preko `Trilogije`, `Uzbune`, pa neke pjesme koje su snimili drugi - `Јu grupa`, Pavle Dejanić, `Point blank`.

Knjiga sadrži i ciklus sa dječijim pjesmama, zatim "neozbiljni ciklus", zatim ciklus koji se zove "Srbija" i koji ima najviše pjesama, kao i neke aktuelne i nove pjesme koje će tek da budu na novom albumu. Đorđević je rekao da knjiga sadrži brojne, vrlo ekskluzivne, do sada neobjavljene fotografije.

Izvor: SRNA