latinica  ћирилица
15/01/2018 |  22:04 | Autor: RTRS

Uhapšena desetorica, među njima i vođa narko-klana iz Skadra

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Albanije N.Đ. /65/ iz Skadra, desetog osumnjičenog u policijskoj akciji "Barba" sprovedenoj danas u borbi protiv prodaje droge, čiji je on bio organizator i vođa.
Policija Crne Gore (Foto: Policija Crne Gore) -
Policija Crne Gore (Foto: Policija Crne Gore)

On je uhapšen danas popodne, dok je devet losoba iz Podgorice uhapšeno jutros, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Uhapšene su sve osobe koje su potraživane u ovom predmetu, a osumnjičene su za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga, navodi se u saopštenju.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je 18 osoba, od kojih je danas uhapšeno deset.

U prethodnom periodu u akciji "Barba" uhapšeno je 14 osoba i pronađeni su droga i oružje.

Policijski službenici identifikovali su kriminalne grupe koje su, kako se pretpostavlja, marihuanu i heroin nabavljale u Albaniji, a potom su drogu preko Crne Gore krijumčarile za Hrvatsku, Srbiju, BiH i Njemačku.

U završnoj akciji koja je danas sprovedena na 10 lokacija u Podgorici uhapšeni su N.Đ. /58/, M.Đ. /49/, S.D. /56/, M.M. /39/, N.M. /36/, I.K. /29/, T.P. /29/, M.V. /25/ i Ž.G. /25/, navodi se u saopštenju.

Uhapšena lica će, uz krivičnu prijavu, biti privedena specijalnom državnom tužiocu u dalju nadležnost.

U predmetu "Barba" ukupno je zaplijenjeno 375 kilograma marihuane, 3,3 kilograma heroina, 10 grama kokaina, dvije automatske puške, dvije puške, automatski pištolj - škorpion i tri pištolja.

Izvor: SRNA