latinica  ћирилица
15/01/2018 |  18:11 ⇒ 18:36 | Autor: RTRS

Lajović: Sudija me provocirao, tapšao kada protivnik osvoji poen

Srpski teniser Dušan Lajović bio je razočaran poslije poraza u prvom kolu Australijan opena, a taj duel obilježio je skandalozni potez jednog linijskog sudije.
Dušan Lajović (Foto: nettenis.org) -
Dušan Lajović (Foto: nettenis.org)

Lajović je dva puta imao set prednosti, ali je poražen od Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmana poslije četvoročasovnog maratona u pet setova sa 2:6, 6:3, 5:7, 6:4, 11:9.

U finišu četvrtog seta Duci je imao brejk priliku, Švarcmanov forhend završio je iza osnovne linije, ali nije bilo reakcije linijskog sudije, kao ni onog u stolici, uprkos brojnim protestima srpskog igrača.

Međutim, ono što je linijski uradio poslije toga zaslužuje najmanje kaznu jer je direktno navijao za Argentinca.

"Ne znam da li ste primjetili ono što mi se desilo u četvrtom setu. Aut je bio na brejk lopti... Okej, može da se desi greška, pa i na brejk lopti. Siguran sam da je bio aut, gledali su poslije i na snimku, lopta je bila nekih pet centimetara iza osnovne linije. Ali taj sudija koji je zvao aut, na dva gema poslije toga, na Švarcmanov dobijen poen tapše dva puta. Krstio sam se. Prišao sam sudiji u stolici i pitao šta se ovo dešava – direktno me provocira. Glavni sudija ga je poslije gledao, on je još nešto gestikulisao, pa ga je ovaj prebacio na drugu stranu. Prvi putu u životu mi se dešava nešto tako", rekao je Lajović.

On nije mogao da vjeruje da se to dešava na turniru kao što je Ozi open.

"Kasnije sam mu i ja progovarao jer sam bio nervozan, ali da sudija tapše kada protivnik dobije poen, on koji je postavljen da sudi, stvarno je nevjerovatno", dodao je Lajović.

Izvor: B92