latinica  ћирилица
15/01/2018 |  14:49 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

"Mektić da se bavi terorizmom, a ne perifernim stvarima"

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, za čijeg su se mandata u BiH dogodila dva ozbiljna teroristika napada treba da se bavi pitanjem sprječavanja terorizma, a ne perifernim stvarima kao šti su aktivnosti pripadnika organizacije "Srbska čast" i "Noćni vukovi" proteklih dana u Banjaluci.
Mario Karamatić - Foto: klix.ba
Mario KaramatićFoto: klix.ba

Ovo je izjavio je Mario Karamatić, delegat Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz hrvatskog naroda i člana Zajedničke komisija za odbranu i bezbjednost PS BiH, zakon zajedničke sjednice ove komisije u Sarajevu. Na njegovu inicijativu, biće zatražena i informacija o organizaciji koja je najavila proteste pred ambasadom Hrvatske u Sarajevu, u danu kada u zvaničnu posjetu BiH dolazi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici zatražila je od Ministarstva bezbjednosti BiH i policijskih agencija u BiH informaciju o aktivnostima pripadnika organizacije "Srbska čast" i "Noćni vukovi" proteklih dana u Banjaluci.

Kako je izjavio član ove komisije Hazim Rančić od nadležnih se traži informacija da li je organizacija "Noćni vukovi" registrovana, da li se radi o terorističkoj organizaciji, da li su pripadnici ove organizacije učestvovali u ratu u Ukrajini, da li su na "crnoj listi" SAD-a i EU te da li je pripadnike "Noćnih vukova" odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.