latinica  ћирилица
14/01/2018 |  19:43 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Liverpul savladao Siti na Enfildu

Niz nepobjedivosti Mančester Sitija nije počeo trijumfom protiv Liverpula (5:0), ali je tog dana dobio momentum kakav nije viđen u istoriji Premijer lige.
Liverpul - Mančester Siti - Foto: RTS
Liverpul - Mančester SitiFoto: RTS

Stoga je negdje i prikladno, čak, što je taj dugo čekani prvi poraz ekipe Pepa Gvardiola stigao baš na Enfildu, pa još u meču sa sedam golova (4:3).

Liverpul je prekinuo strašni niz Sitija u predivnoj fudbalskoj utakmici, u kojoj je postigao tri veoma neobična gola za deset minuta i sa 1:1, koliko je bilo na poluvrijeme, ode sa 4:1.

Aleks Okslejd Čembrlejn je postigao prvi gol na meču nakon što je Liverpul osvojio drugu loptu na polovini rivala, u čemu je vjerovatno najbolji na svijetu.

Međutim, Siti je brzo povratio ritam po kojem je poznat i, preko Leroja Sanea, stigao do izjednačenja.

Međutim, bez Davida Silve koji prolazi kroz težak porodični period, Gabrijela Žezusa, duže povrijeđenog Bendžamina Mendija i, naposlijetku, na ovom meču povrijeđenog Fabijana Delfa, Siti nije mogao da održi nivo igre potreban da bi se "slomio" Liverpul na Enfildu.

Istina, Otamendi je propustio dve ogromne prilike, ali stoga nije propustio da napravi tragikomičnu grešku pre gola Manea. Prethodno je Stouns veoma slabo reagovao pre nego što je Firmino postigao drugi gol za svoj tim.

Sve je bilo gotovo kada je vjerovatno i prvo loše ispucavanje Edersona u dresu Mančester Sitija iskoristio Salah i postigao četvrti gol za svoj tim, inače 18. svoj gol u Premijer ligi.

Do kraja su strelci za i dalje ubjedljivog lidera Premijer lige postigli Gundogan i Bernardo Silva.

Јirgen Klop je tako postao trener koji je najviše puta pobeijdio Gvardiolu u svim takmičenjima (pet).

Izvor: RTS