latinica  ћирилица
12/01/2018 |  16:14 | Autor: RTRS

HRT skinuo još jedan "nepodoban" film

Hrvatska radio-televizija skinula je sa programa film "Ustav Republike Hrvatske" u kojem jednu od glavnih uloga igra Nebojša Glogovac, piše "Indeks".
Rajko Grlić (gore) sa glumačkom ekipom filma "Ustav Republike Hrvatske" (foto: ustavrhfilm.com) -
Rajko Grlić (gore) sa glumačkom ekipom filma "Ustav Republike Hrvatske" (foto: ustavrhfilm.com)

Kako navode, time je nastavljeno "uklanjanje filmova na javnoj televiziji koji nisu po želji veterana i desničara".

Inače, ratni veterani i udovice poginulih veterana u četvrtak uveče protestovali su pred zgradom HRT-a zbog filma “Ministarstvo ljubavi“ Pave Marinkovića.

“Indeks“ piše da je HRT ipak odlučio da pusti taj film, ali u kasnonoćnom terminu.

Film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" koji je dobio tridesetak inostranih i domaćih nagrada bio je predviđen za emitovanje 18. januara na HRT 2.

"Priča o četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri, pa vjerovatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini da budu zavisni jedni od drugih. Mučno i bolno oni lagano počinju da se otvaraju i međusobno prepoznaju kao ljudi", stajalo je u najavi filma.

Glavni lik Vjekoslav Kralj, kojeg igra Nebojša Glogovac, jeste desničar proustaških tendencija koji mrzi Srbe, ali on je usput homoseksualac i oblači se kao žena.

"Indeks" navodi da će umjesto tog filma gledaoci HRT-a moći da u četvrtak gledaju "apolitičnu komediju Dalibora Matanića "Majstori".

Izvor: B92