latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:32 ⇒ 18:52 | Autor: RTRS

Pomoć đaku pješaku Strahinji Živkoviću (VIDEO)

Otkako smo prije petnest dana objavili priču o Strahinji Živkoviću koji iz sela Šip, udaljenog dvadeset kilometara od Pala, svaki dan prepješači 12 kilometara do škole, njegov život se u mnogo čemu promijenio. Posjetili su ge i učesnici kampa košarkaškog kluba Igokea iz Laktaša koji su mu uručili prigodne poklone, kao i dres ovog kluba.
Pomoć đaku pješaku Strahinji Živkoviću - Foto: RTRS
Pomoć đaku pješaku Strahinji ŽivkovićuFoto: RTRS

Nakon priče objavljene u našem Dnevniku mnogi su se javili da pomognu paljanskom đaku pješaku. U košarkaškom klubu Igokea iz Laktaša, odlučili su da za vrijeme zimskog kampa na Јahorini Strahinja bude njihov specijalni gost.

"Јa sam imao priliku da pogledam reportažu na RTRS-u i pošto smo već planirali da radimo kamp došli smo na ideju da ga posjetimo i da mu ukažemo pažnju i da napravimo druženje sa njim zbog te njegove priče. Nadamo se da će to dalje pomoći podizanju svijesti i pomoći mu u daljem odrastanju", rekao je koordinator rada mlađih kategorija KK Igokea Laktaši Darko Trkulja.

Strahinja je u rijetkim trenucima imao priliku za druženje sa košarkaškom loptom. Nije krio iznenađenje zbog ove posjete jer ima želju da trenira košarku.

Prema riječima direktorke škole "Srbija", Sanje Marković, još nije riješeno pitanje smještaja za Strahinju. Uskoro će početi drugo polugodište, a ako mu ne bude obezbijeđen smještaj, Strahinja će i dalje pješačiti 12 kilometara svakog dana.