latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:22 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Željko Tepavčević novi predsjednik Konfederacije sindikata Srpske (VIDEO)

Željko Tepavčević iz sindikalne organizacije Rudnika i Termoelektrana Gacko, novi je predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske, odlučeno je na Izbornoj skupštini održanoj u Doboju.
Željko Tepavčević - Foto: RTRS
Željko TepavčevićFoto: RTRS

Tepavčević je kao jedini kandidat za ovu funkciju naslijedio dugogodišnjeg predsjednika Konferedarcije sindikata Obrada Belenzadu, koji će ubuduće obavljati funkciju potpredsjednika. 

Ciljevi ovog sindikata su jačanje organizacione strukture, poboljšanje prava radnika, potpisivanje opšteg kolektivnog ugovora i ostvarivanje bolje saradnje sa Vladom, ministarstvima i inspektoratima.

"Osnovni naš zadatak i cilj jeste potpisivanje opšteg kolektivnog ugovora kao i ravnopravan položaj Konfederacije sindikata u Ekonomsko socijalnom savjetu i ostalim odborima čiji osnivač je Vlada ili Narodna skupština, prevashodno tu mislim na odbore za zaštitu i zdravlje na radu", istakao je Tepavčević.

"Ne čeka ga baš lagodno vrijeme. Mislim da ovo turbulentno vrijeme do sada od onog nesretnog zakona o radu i Skupštine, pa kolektivnih ugovora koji ne postoje i plate od koje se ne može živjeti. To vi u medijima znate, jer nisu ni kod vas baš bajne. Mi ćemo insistirati i dalje da mora država obezbijediti uslove da radnik od plate mora moći živjeti", dodao je potpredsjednik Konferedacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada.