latinica  ћирилица
12/01/2018 |  11:25 | Autor: RTRS

U izbornom štabu ljudi iz medicine, obrazovanja i privrede

Ruski lider Vladimir Putin postavio je na čelo Izbornog štaba ljude koji nisu iz politike - naučnika Aleksandra Rumjanceva, uspješnog privrednika Sergeja Kogogina i šefa obrazovnog centra za talentovanu djecu "Sirijus" Јelenu Šmeljevu.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Mihail Klimentьev) -
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Mihail Klimentьev)

Njihov zadatak je da na predstojećim predsjedničkim izborima, koji će biti održani 18. marta, Putina odvedu do pobjede.

Rumjancev je direktor Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra dječije hematologije, onkologije i imunologije "Rogačev", Šmeljeva se bavi talentovanom djecom, a Kogogin je generalni direktor fabrike za proizvodnju kamiona "Kamaz".

Pres-sekretar Putinovog izbornog štaba biće novinar i autor više dokumentarnih filmova Andrej Kudrašov.

Imenovanje kopredsjedavajućih Izbornog štaba pokazuje pravac Putinove predizborne kampanje, ocjenjuju politički analitičari.

Rumjancev predstavlja medicinu i nauku, Šmeljeva obrazovanje, a Kogogin industriju.

Kako ocjenjuju eksperti, svako od njih je veliki profesionalac, koji je dokazao svoju vrijednost i ima autoritet u oblasti kojom se bavi.

Osim toga, kopredsjedavajući ne predstavljaju samo razne sfere, već i različite regione Rusije, što je, takođe, veoma značajno za Putina.

Dvoje od troje šefova štaba nemaju nikakve veze sa politikom, već isključivo sa socijalnim programima usmjerenim na djecu i mlade.

Kada je riječ o direktoru "Kamaza", Kogogin predstavlja osobu na čelu ogromne kompanije, pa je poruka jasna - Putin pruža punu podršku domaćim proizvođačima.

Putin će na martovske predsjedničke izbore izaći kao samostalni kandidat. Za registraciju je potrebno da do kraja mjeseca prikupi najmanje 300.000 potpisa birača, pri čemu u jednom regionu ne smije biti sakupljeno više od 7.500.

Volonteri kažu da i mnogo stranaca želi da stavi svoj potpis i podrži Putinovu kandidaturu, ali da su morali da ih odbiju, jer to nije u skladu sa zakonom.

Izvor: SRNA