latinica  ћирилица
11/01/2018 |  21:48 | Autor: RTRS

Vulin: Vojska Srbije je garant mira i slobode

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, kao što je Vojska Srbije, garant mira, slobode i nezavisnosti.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"Godina iza nas bila je godina u kojoj je Vojska Srbije pokazala svoju snagu, organizovanost, vrlinu. Јačali smo, unapređivali se, obučavali, naoružavali, opremali, ali, iznad svega – razmišljali o pripadnicima vojske", rekao je Vulin na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Prema njegovim riječima, Vojska Srbije ispunjava sve svoje misije, uvijek na prvom mestu brinući o miru, stabilnosti i sigurnosti zemlje, o bezbjednom životu svakog građanina, prenose beogradski mediji.

"Trudili smo se da popravimo materijalni položaj naših pripadnika, povećali smo plate, dnevnice, obezbijedili značajan broj stanova, a sada, zahvaljujući naređenju vrhovnog komandanta i podršci cijele Vlade, očekujemo da će biti pokrenut i proces masovne stambene izgradnje za pripadnike bezbjednosnog sektora", istakao je Vulin.

On je rekao da je Vojska uvijek bila tu i kada je bilo najteže, u trenucima migrantske krize i kada je trebalo braniti zemlju od elementarnih nepogoda.

"Vojska Srbije postoji zbog čuvanja slobode, prava našeg naroda da postoji, da govori svojim jezikom, piše svojim pismom, misli svojom glavom. Snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, baš takva kakva Vojska Srbije jeste i kakva će tek da bude, jeste garant mira, slobode i nezavisnosti i našeg prava da sami odlučujemo ko su nam prijatelji, a neprijatelji i nas sami onako prepoznaju i pronađu, i bez naše želje i volje", poručio je Vulin.

On je dodao da vojska svoj narod voli, baš koliko i narod voli svoju vojsku.

"Nema uspješne Srbije bez uspješne vojske, nema slobodne Srbije bez moćne i snažne vojske. Naša politika vojne neutralnosti podržana je politikom i voljom čitavog naroda, ali i snagom vojske da iza odluke o vojnoj neutralnosti stoji da čuva našu slobodu, nezavisnost", rekao je ministar odbrane Srbije.

Prijemu koji su u Domu Garde u Beogradu organizovali Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su diplomate, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Narodne skupštine, patrijarh srpski Irinej, predstavnici vjerskih zajednica i ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Izvor: SRNA