latinica  ћирилица
10/01/2018 |  08:27 ⇒ 15:04 | Autor: RTRS

Kusturica danas predstavlja program 11. Kustendorfa

Osnivač i umjetnički direktor Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" Emir Kusturica održaće danas u Beogradu konferenciju za novinare na kojoj će biti najavljen program ovogodišnjeg festivala, koji počinje 16. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori.
Kustendorf (Foto:androidvodic.com) -
Kustendorf (Foto:androidvodic.com)

Program 11. festivala biće predstavljen na konferenciji koja će biti održana u 12.00 časova u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije, koje je pokrovitelj festivala "Kustendorf".

Јedanaesti Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" biće održan od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori, a ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta i druge eminentne goste iz svijeta filma.

Američki časopis "Muvimejker" ponovo je prošle godine uvrstio "Kustendorf" u godišnju listu 25 najkul festivala na svijetu. Listu je sastavio osmočlani žiri koji čine filmski stvaraoci, urednici programa filmskih festivala i filmski publicisti.

Od osnivanja 2007. do sada, kroz "Kustendorf" su prošli brojni mladi umjetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svjedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

Među eminentnim gostima koji su do sada posjetili "Kustendorf" su Nikita Mihalkov, Andrej Končalovski, DŽim DŽarmuš, Lav Dijaz, Paolo Sorentino, DŽoni Dep, Žak Odijar, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov i mnogi drugi.

Izvor: SRNA