latinica  ћирилица
24/12/2017 |  14:59 | Autor: RTRS

U Los Anđelesu primijećen NLO?

Stanovnici Los Anđelesa panično su juče posmatrali nebo i društvene mreže su se "usijale" nakon što je primijećen "neidentifikovani leteći objekat" (NLO).
U Los Anđelesu primjećen NLO (foto:Los Angeles Times) -
U Los Anđelesu primjećen NLO (foto:Los Angeles Times)

Dodatnu paniku izazvala je poruka milijardera Elona Maska, koji je naveo da je "jeguljoliki oblik na nebu nuklearni vanzemaljski NLO iz Sjeverne Koreje".

Američki dnevnik "Los Angeles Times" ističe da, možda cjelokupan događaj ne bi dobio na tolikom obimu da Vlada nedavno nije priznala da je potrošila 22 miliona dolara za istragu NLO.

Nakon 70 godina vela tajne oko "Oblasti 51" Vašington je priznao da postoji i da je tamo bilo brojnih povjerljivih dešavanja.

Međutim, objašnjenje za čudan oblik na nebu je mnogo "prizemnije".

Maskova kompanija "Space X" lansirala je svoju raketu "Irdium-4" iz vojne baze "Vanderberg" na oko 200 kilometara od Los Anđelesa.

Prema pisanju lista, zvaničnici su ranije upozorili da će se lansiranje moći vidjeti širom južne Kalifornije i u zapadnom dijelu SAD. Lansiranje je čak emitovano i uživo.

Međutim, većina stanovnika Kalifornije prepustila se panici.

Mask je najavio da stanovnici duž istočne obale SAD mogu slobodno da paniče i narednog mjeseca kada je zakazano lansiranje rakete iz Svemirskog centra Kenedi na Floridi.

Izvor: Nezavisne novine