latinica  ћирилица
17/12/2017 |  21:19 | Autor: RTRS

Bijeljina- Najugroženijim uručena humanitarna pomoć

Aktiv žena Ujedinjene Srpske Bijeljina, u saradnji sa omladinom bijeljinskog Gradskog odbora ove stranke, organizovao je danas humanitarnu akciju pomoći ekonomski ugroženom stanovništvu.

Oni su posjetili socijalno ugrožene kategorije društva i darovali ih garderobom, higijenskim paketima, hranom i nikoljdanskim paketićima za najmlađe.

"Naša namjera je bila da obradujemo one kojima je pomoć potrebna kako bi i oni dočekali predstojeće praznike onako kako dolikuje, i da svima pošaljemo poruku da ujedinjeni postižemo mnogo više od materijalnog, koje je prolaznog karaktera", rekao je predsjednik Aktiva mladih GO Ujedinjene Srpske Dragan Šubarić.

Predsjednik Aktiva žena ove stranke u Bijeljini Vesna Marjanović kaže da je humanost vrlina koja u posljednje vrijeme, izgleda, nije na cijeni.

"Ljudi žive u svojim mikrosvijetovima i mnogi ne žele da vide druge i njihove potrebe", rekla je Marjanovićeva.

Ona kaže da je Ujedinjena Srpska, kao mlada politička partija, okupila mlade ljude svjesne loše ekonomske situacije, ali i mlade velikog srca koji nesebično učestvuju u humanitarnim akcijama saosjećajući sa ekonomski ugroženim kategorijama stanovništva.

"Hrišćanski je pomagati i prilika za to uvijek postoji. Ovo je period praznične euforije kad ne smijemo dozvoliti da nas zaslijepi blještavost raznobojnih svjetiljki. Naprotiv, ovih dana treba otvoriti oči kako bi vidjeli usamljene, bolesne, stare i socijalno ugrožene", rekla je Marjanovićeva.

Izvor: SRNA