latinica  ћирилица
17/12/2017 |  19:00 ⇒ 19:14 | Autor: RTRS

Otvorena "Zima u Istočnom Novom Sarajevu"

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić večeras je svečano otvorio zimsko-turističku manifestaciju "Zima u Istočnom Novom Sarajevu", koja će trajati do 27. januara.
Istočno Sarajevo: Zimsko-turistička manifestacija - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo: Zimsko-turistička manifestacijaFoto: SRNA

Ćosić je istakao da će ova manifestacija postati tradicionalna, jer ima za cilj promovisanje turističkih, ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih potencijala opštine Istočno Novo Sarajevo.

- Manifestacija je organizovana na lokaciji budućeg gradskog trga i trudićemo se da svake naredne godine budu poboljšani sadržaji i da se to u narednim godinama pretvori u pravi mali zimski grad - rekao je Ćosić.

On je naveo da će "Zima u Istočnom Novom Sarajevu" upotpuniti zimsku i prazničnu atmosferu i dodao da će posjetioci i najmlađi sugrađani narednih 40 dana moći uživati u mnoštvu zabavno-kulturnih sadržaja, kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

Ćosić kaže da se u ovoj lokalnoj zajednici trude da organizuju novogodišnji program i doček Nove godine i za najmlađe kojima je opština pripremila i paketiće.

Prema njegovim riječima, prošle godine je opština podijelila oko 1.000 paketića najmlađim sugrađanima, što će učiniti i ove goodine.

U utorak, 19. decembra, povodom Svetog Nikole, za najmlađe će biti odigrana predstava, a u četvrtak, 28. decembra, u 12.00 časova Djed Mraz će podijeliti novogodišnje paketiće.

U subotu, 13. januara 2018. godine, biće organizovan i svečani doček Srpske nove godine, gdje će posjetioce uz besplatno kuvano vino zabavljati grupa "Garavi sokak", a biće upriličen i vatromet.

Izvor: Srna