latinica  ћирилица
16/12/2017 |  12:37 ⇒ 15:08 | Autor: RTRS

Prijedor- Uhapšen zbog prijetnji saobraćajnom policajcu

Prijedorska policija lišila je slobode D.S. /47/ iz Prijedora zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti pripadnika policije.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Prijedor je saopšteno da je tokom kriminalističke obrade, utvrđeno da je osumnjičeno lice 13. decembra prilikom kontrole saobraćaja sankcionisan izdavanjem prekršajnih naloga, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

"Sutradan, 14. decembra, lice čiji su inicijali D.S. je putem telefona pozvalo policijskog službenika, te mu uputilo ozbiljne prijetnje po njegov život i život članova njegove porodice, čime je počinilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost su preduzete navedene mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica D.S. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Izvor: SRNA