latinica  ћирилица
07/12/2017 |  07:42 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Liga Evrope: Crvena zvezda - Keln (RTRS od 21.05)

Crvena zvezda danas ima šansu da se prvi put plasira u nokaut fazu Lige Evrope, a tamo crveno - bijele vodi pobjeda protiv Kelna, ali možda i remi, pod uslovom da BATE Borisov ne iznenadi Arsenal u Londonu.
Liga Evrope: Crvena zvezda-Keln (Ilustracija: RTRS) -
Liga Evrope: Crvena zvezda-Keln (Ilustracija: RTRS)

Utakmica počinje u 21 čas i 5 minuta, a prenosiće je naša televizija.

Beograđani imaju priliku da poslije dvije i po decenije prezime u Evropi. Tu priliku imaju protiv ekipe koja je posljednja u šampionatu Njemačke i koja je u srpsku prestonicu stigla sa samo 14 igrača. Znaju u taboru crveno - bijelih da to može da bude dvosjekli mač.

Gosti iz Njemačke, bar prema najavama u Beograd su stigli bez bijele zastave. Znaju da ih samo trijumf vodi dalje, i kako ističu, spremili su se za večerašnji susret.

Podsjećamo, u prvoj utakmici, crveno bijeli su slavili u Kelnu sa 1:0. Za prolaz dalje domaćinu odgovara pobjeda, ali može i nerješen rezultat ukoliko u Londonu, Bate Borisov ne savlada ekipu Arsenala.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, uoči odlučujuće utakmice protiv Kelna u borbi za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, izjavio je da problemi njemačkog tima neće zavarati ekipu i poručio da crveno-bijeli neće kalkulisati.

Fudbaleri Partizana večeras bez opterećenja igraju posljednji meč u grupi B. Crno - bijeli su već obezbjedili takmičenje u šesnaestini finala, ali pobjedom u Kijevu, mogu biti i prvi u grupi.

Crno - bijeli su u Kijev otputovali sa željom da se pokažu u dobrom svijetlu, željni i revanša svom domaćinu za poraz koji su pretrpjeli u prvom odmjeravanju snaga u Beogradu. Podsjećamo, Kijevljani su slavili sa 3:2, poslije vođstva Partizana od 2:0. Beograđani, znaju kako da paripraju domaćinu i vjeruju da mogu do pobjede koja bi im donijela prvom mjesto u grupi.

Pred večerašnji susret Dinamo je vodeći na tabeli sa 10 bodova, dva više od crno bijelih. Utakmica Dinamo – Partizan u Kijevu počinje u 19 časova.