latinica  ћирилица
02/12/2017 |  12:26 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Јahorina- Mašine za pravljenje ski-staza na stazama Poljice i Ogorjelica

Direktor za tehniku i ski-staze u Olimpijskom centru "Јahorina" Bojan Tupović izjavio je Srni da na Јahorini pada snijeg čija je visina oko 15 centimetara, te da su specijalizovane mašine za pravljenje ski-staza angažovane na stazama Poljice i Ogorjelica.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Tupović je rekao da za prvo "gaženje" ima dovoljno snijega, ali da njegova visina treba da iznosi minimalno od 30 do 40 centimetara da bi staze bile puštene u funkciju.

- Nadamo se da će u naredna dva dana pasti dodatnih 15 centimatara da bi mogli da stavimo u funkciju bar ski-lift Poljice - pojasnio je Tupović.

On je naveo da je plan da se obezbijedi skijanje na stazama Ogorjelica i Prača tako da za otvaranje skijaške sezone bude po jedan šestosjed i ski-lift za ljubitelje ski-sportova, ali da sve to zavisi od padavina.

- Mi smo spremni, staze su tehnički obezbijeđene u skladu sa bezbjednosnim standardima - napomenuo je Tupović.

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar "Јahorina" će, se obzirom na to da se očekuje pad temperature vazduha ispod četiri stepena Celzijusa, pokrenuti sistem vještačkog osnježavanja i početi da pravi vještački snijeg na stazi Prača /Skočine/, koja bi uskoro trebalo da bude u funkciji, moguće i prije otvaranja ski-sezone.

Tupović je podsjetio da Јahorina raspolaže sa više od 20 kilometara novouređenih alpskih staza sa signalizacijom i djelimično osposobljenim sistemom za vještačko osnježavanje koji garantuje skijanje tokom 130 dana, te je napomenuo da su spremni novi parking prostori i prilazi skijalištu.

Tupović je istakao da Olimpijski centar "Јahorina" obećava nezaboravni zabavni program, koji je planiran za svečano otvaranje nove skijaške sezone 14. decembra.

Prvog dana otvaranja 14. decembra ispred hotela "Bistrica" za posjetioce će biti organizovan besplatan koncert DŽenana Lončarevića.

Drugog dana će u prijepodnevnim časovima biti održane EЈOF čelendž trke, a za veče su planirane zabave na nekoliko lokacija na Јahorini, kao što su u hotelu "Lavina", te di-džej zabava u kafeu "Pegi".

Trećeg dana otvaranja sve goste očekuje "Total TV parti" na platou Poljice, a specijano iznenađenje biće nastup Miroslava Ilića ispred hotela "Bistrica", te otvaranje "Ajs kluba" uz nastup Aca Živanovića.

- Sve posjetioce Јahorine u novogodišnjoj noći zabavljaće jedan od najboljih muzičara sa ovih prostora Željko Јoksimović besplatnim koncertom ispred hotela "Bistrica", dok na proljeće svi sa ushićenjem očekujemo prvi Egzit festival na snijegu predviđen za mart 2018. godine - napomenuo je Tupović.

Izvor: SRNA