latinica  ћирилица
30/11/2017 |  16:21 ⇒ 16:26 | Autor: RTRS

Talić: Stvoriti povoljno okruženje za potencijalne investitore

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić ocijenio je veoma važnim širenje poslovnih zona te namjere grada da usmjeri sve snage na jačanje privrednog ambijenta, jer je namjera da se stvori što povoljnije okruženje za privrednike i potencijalne investitore.
Poslovna zona u naselju Ramići - Foto: SRNA
Poslovna zona u naselju RamićiFoto: SRNA

Talić je tokom posjete poslovnoj zoni u naselju Ramići istakao da bez razvoja privrede nema jakog grada.

Prema njegovim riječima potrebno je odrediti prioritete, kako bi se jasno znalo koji su to osnovni koraci koji se moraju učiniti, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Ovo je još jedan od koraka u realizaciji ideje o osnivanju centra za osposobljavanje radnika za potrebe privrede. Razgovaramo sa domaćim i inostranim privrednim subjektima i većini je kvalifikovana radna snaga problem", rekao je Talić.

Savjetnik u Privrednoj komori Republike Srpske David Pijegacki rekao je da poslovna zona u Ramićima ima veliki potencijal.

Pijegacki, koji radi na polju unapređenja kapaciteta komore za pripremu i realizaciju projekta i pružanju podrške privrednim društvima za izvoz na inostrano tržište, smatra da postoji prostor da se realizuju značajni projekti.

On je naveo da je potrebno uraditi studije u kojima će se precizirati jasni ciljevi ipotrebe, da bi se moglo preći na realizaciju.

Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović je istakao da je glavni razlog posjete poslovnoj zoni procjena stanja upravne zgrade, koja ima potencijal da preraste u industrijski trening centar i start-ap fabriku.

"Došli smo da bismo se uvjerili koji bi naredni koraci mogli biti učinjeni kada je riječ o rekonstrukciji i popravci objekta. Uz podršku predsjednika Skupštine grada i gradonačelnika procijenićemo da li nam se ta investicija isplati", rekao je Milanović.

Izvor: Srna