latinica  ћирилица
18/11/2017 |  16:05 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Oporavak poslije uspješno izvedene operacije "ušivanja" šake u UKC Banjaluka (VIDEO)

Nakon prve uspješno izvedene operacije prišivanja šake, koju je izveo tim ljekara i medicinskih radnika Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, Bojan Krneta se oporavlja. Iako potpunu snagu ruke neće povratiti, fizikalne terapije velika su šansa da Bojan nesmetano koristi desnu ruku.
Oporavak poslije operacije šake - Foto: RTRS
Oporavak poslije operacije šakeFoto: RTRS

Stravičnu nesreću Bojan Krneta doživio je prije nepunih pola godine. Јedan sasvim običan dan pretvorio se u horor. Bojan je u trenucima dosade odlučio pomoći prijateljima koji su cijepali drva, a radoznalost ga je koštala desne šake koju je potpuno odsjekao.

"Krenuo sam da odsječem drvo, gurnuo sam ruku, stisnuo dole i to je bila sekunda jedna. Šaka mi je samo ispala u moju drugu ruku i eto, tako sam je i odnio u Banjaluku", priča Bojan Krenta iz Prijedora.

Sve se odigralo u nekoliko minuta, priča Bojan koji kaže da je svoju šaku držao sve do operacionog stola. Nakon sat i trideset minuta od nesreće, u Univerzitetskom kliničkom centru uslijedila je operacija koja je trajala šest sati. Bojanovu ruku vratili su na mjesto doktor Miljan Petković i načelnik klinike Nikola Baroš. 

"Čudo sam uradio ja pa onda oni, zadovoljni su i ja i oni", dodaje pacijent Krenta.

Danas, Bojan po malo pomjera prste. Fizikalne terapije trebalo bi da pomognu da Bojan desnu šaku osposobi za pisanje i rad, tvrde ljekari. Iako je tragedija ostavila trag, Bojan je zadovoljan jer mu je pružena šansa za novi početak.