latinica  ћирилица
14/11/2017 |  18:51 ⇒ 18:56 | Autor: RTRS

Gospodski maniri selektora Švedske

Švedska slavi selektora fudbalske reprezentacije Јanea Andersona, koji je uspio da sa svojim izabranicima eliminiše Italiju i ostavi je bez Mundijala prvi put od 1958. godine. Strateg "vikinga" je u centru pažnje, i zbog velikog uspjeha, ali i zbog gospodskih manira koje je pokazao poslije meča.
Gospodski maniri selektora Švedske (Foto: @daniel_ekvall) - Foto: Twitter
Gospodski maniri selektora Švedske (Foto: @daniel_ekvall)Foto: Twitter

Naime, sreći švedskih fudbalera nije bilo kraja poslije remija protiv Italije (0:0) na "San Siru", što je značilo da je Švedska na Svjetskom prvenstvu zbog pobjede u prvom meču od 1:0. Posljednji sudijski zvižduk u Milanu je označio i početak velikog slavlja igrača sa sjevera Evrope.

Selektor Јane Anderson je omiljena ličnost u Švedskoj, jer je donio veliku radost ovoj zemlji, ali se o njemu priča i zbog još jednog razloga.

Naime, on je poslije meča uslikan u neobičnoj pozi, i to kako čisti đubre u svlačionici u Milanu koje su njegovi izabranici ostavili!

- Sve to ima veze sa poštovanjem, to je naša ideja, zezaćemo se međusobno, ali ne želim da bilo ko kupi naše đubre. To je veoma važna vrijednost koju želim da svaki od mojih igrača posjeduje - rekao je Anderson i oduševio je Evropu.

Poslije svega, selektor Švedske zaslužuje dubok naklon, jer je pokazao poštovanje i poslije velikog rezultata koji je ostvario.

Izvor: Blic