latinica  ћирилица
14/11/2017 |  17:24 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Banetov jubilej: Ivanović odigrao 100. meč za reprezentaciju

Defanzivac "orlova" Branislav Ivanović posebno će upamiti meč protiv Јužne Koreje. Ne toliko zbog rezultata (1:1), već zbog činjenice da je u Ulsanu odigrao 100. meč za nacionalni tim.
Banetov jubilej: Ivanović odigrao 100. meč za reprezentaciju (Foto: FSS/Promo) -
Banetov jubilej: Ivanović odigrao 100. meč za reprezentaciju (Foto: FSS/Promo)

Dodatno se približio Savi Miloševiću (102 nastupa) i rekorderu Dejanu Stankoviću, čije će 104 utakmice za reprezentaciju sasvim sigurno nadmašiti.

Štoper Zenita je došao do trocifrenog broja mečeva za nacionalni tim, što je bila prilika da evocira uspomene na početke, a prisjetio se i svih bivših selektora. Prvi meč je odigrao prije 12 godina.

- Igrao sam u OFK Beogradu, bila je turneja na kojoj su, kao i sada u Kini i Јužnoj Koreji, bili i mladi igrači. Poziv je stigao i na moju adresu, a ja nisam mogao da vjerujem. U tom trenutku ostvario sam sve snove, jer sam debitovao za svoju zemlju. Putovanje do Toronta, ali i cijeli taj ambijent, za mene sve novo, ostavilo je veliki trag, nešto što se ne zaboravlja. I rezultat je na kraju bio pozitivan - 1:1 - rekao je Ivanović.

Pokušao je da se sjeti i svih detalja vezanih za debi u A reprezentaciji.

- Srećom, tada nije bilo ovog pjevanja na stolici, kao sada kada se pojavljuju nova lica. Sigurno bih pao sa stolice. Sjećam se, ipak, imena starijih igrača koji su mi pružili veliku podršku, sve su učinili da se ja i još neki mlađi igrači dobro osjećamo. Možda bih izdvojio samo stadion na kome smo igrali, bila je to "bejzbol arena" pretvorena u fudbalski teren, a ja do tada ništa veće nisam vidio. Zbilja sam bio impresioniran.

Ivanović je prvi meč odigrao kada je selektor bio Ilija Petković.

- Ilija Petković je bio na klupi, nije mnogo pričao, nije htio da nas opterećuje... Znao je da nas opusti kako bismo u tom trenutku dali svoj maksimum - dodao je štoper "orlova".

Kroz Banetovu reprezentativnu karijeru prodefilovali su mnogi selektori.

- Nisam ja "promijenio" nijednog, selektori su se mijenjali – kaže uz osmijeh kapiten.

Izvor: Blic