latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:21 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Bijeljinska nova bolnica-uskoro iskorak u oblasti vaskularne hirurgije (VIDEO)

Za bijeljinsku bolnicu ''Sveti vračevi'' protekla godina je po broju pregleda, hospitalizovanih pacijenata i broju operacija, rekordna od kako je otvorena nova bolnica. U toj ustanovi se posljednjih godina obavljaju savremene, napredne hirurške i dijagnostičke metode, koje ju izdvajaju od drugih sličnih bolnica u Srpskoj i okruženju.
Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina - Foto: RTRS
Bolnica Sveti Vračevi BijeljinaFoto: RTRS

Bijeljinska bolnica je ustanova sa najsavremenijom opremom, a istovremeno njeni ljekari su na stalnoj edukaciji.Sedam ljekara neurologa bilo je na specijalizaciji iz oblasti dopler krvnih sudova vrata i glave, i na takve intervencije više se ne čeka u bijeljinskoj bolnici. Značajan iskorak se očekuje u oblasti vaskularne hirurgije.

Direktor Opšte bolnice ''Sveti vračevi'' Siniša Maksimović je istakao da je ova zdravstvena kuća uspjela zajedno sa kolegama iz Kliničkog centra Srbije u junu mjesecu izvedu intrervenciju na hroničnim teškim promjenama na krvnim sudovima srca.

Mikajlo Lazić, dječiji hirurg, istakao je zadovoljstvo što su ove godine u bolnicu "Sveti vračevi" sa specijalizacije došli i plastični hirurg, vaskularni hirurg i ljekar iz domena invanzivne kardiologije u kojoj je, kako je rekao, proširen spekrat djelatnosti.

U Bijeljini je registrovan porast oboljelje djece od dijabetesa. Na Dan borbe protiv dijabetesa organizovana su predavanja za djecu i roditelje.

Draženka Subotić, pedijatar endokrinolog, je tim povodom naglasila da u ovoj ustanovi zbrinjavaju djecu koja dobiju dijabetes u akutnoj fazi, a u daljoj fazi, kako je naglasila, sprovode edukaciju s ciljem normalnog života bez tegoba.

U prisustvu mnogobrojnih zvanica iz javnog života Srpske i Srbije, u bijeljinskoj bolnici danas je obilježena krsna slava Sveti vrači Kozma i Damjan.