latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:12 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Krstajić: Cilj turneje je bilo ubacivanje mladih u vatru

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacija Srbije Mladen Krstajić istakao je poslije remija sa Јužnom Korejom (1:1) u Ulsanu, na kraju azijske turneje "orlova", da je prilično zadovoljan onim što su igrači pokazali.
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs) -
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs)

"Mislim da smo se dobro psihološki spremili za meč sa Јužnom Korejom, bili smo koncentrisani tokom čitave utakmice i veoma me raduje što su igrači za ovih desetak dana uprkos dalekom putovanju pokazali maskimalnu ozbiljnost i angažovanost. Ponosan sam na moje momke. Suština azijske turneje je bila da stariji igrači prihvate mlađe fudbalere, a ja sam presrećan zbog načina na koji su se oni uklopili. To se osetilo kako na terenu tako i van njega, a dobri rezultati koje smo imali u dva prijateljska meča samo su kruna te fantastične atmosfere", rekao je Krstajić.

On je imao i jednu posebnu pohvalu:

"Moram posebno da istaknem Baneta Ivanovića koji je protiv Јužne Koreje upisao 100. nastup za reprezentaciju. Želim mu bar da bar još 100 puta obuče dres Srbije i da povede "orlove" jer je istinski vođa naše reprezentacije. Njegov jubilej je još jedna pozitivna stvar zbog koje se iz Azije vraćamo srećni i ponosni", ističe aktuelni strateg "orlova".

Krstajić se osvrnuo i na to koliko će ovakva turneja značiti u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo:

"Cilj ove turneje bio je da se mladi igrači ubace u vartru, pa da vidimo da li na njih možemo da računamo. Oni su pokazali ozbiljan kvalitet i tako su otvorili novu temu oko spiska putnika za Mundijal. Konkurencija za odlazak na Svjetsko prvenstvo je sada jača, pa je naša turneja i te kako uspješna. Ko god da predvodi Srbiju u Rusiji 2018. godine na raspolaganju je poslije mečeva sa Kinom i Јužnom Korejom dobio sedam, osam igrača na koje može da računa, zbog čega će biti na slatkim mukama", rekao je v. d. selektora naše reprezentacije.

Izvor: Blic