latinica  ћирилица
14/11/2017 |  11:28 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Zvornik: Izmijenjena cijena taksi za korišćenje javnih površina (VIDEO)

Skupština Grada Zvornika donijela je Odluku o komunalnim taksama, čime je izmijenjena cijena taksi za korišćenje javnih površina. Najveći broj izmjena osjetiće trgovci i ugostitelji. U posljednjih nekoliko godina, broj ugostiteljskih objekata u Zvorniku se uvećao.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Nova odluka o komunalnim taksama predviđa smanjenje takse za korišćenje javnih površina ispred trgovinskih radnji.

Umjesto 75 pfeniga, trgovci će plaćati 30 pfeniga po kvadratnom metru. Obračun iznosa komunalne takse za korišćenje javnih površina ispred ugostiteljskih objekata za postavljanje stolova, umjesto po stolu plaćaće se po kvadratnom metru.

"Dobili smo neka usmena obećanja da je to u suštini isto i naravno primjenjivaćemo kao i do sada, nastavićemo da primjenjujemo i da poštujemo zakon", istakao je Nedeljko Bosiočić, jedan od zvorničkih ugostitelja.

"Trudimo se maksimalno da sve ide po zakonu. Do sad nam nisu našli nikakvu zamjerku, ni jedna inspekcija koje su do sada bile nisu otkrili ništa nezakonito", rekla je Mirjana Bošković, ugostitelj.

Povećana je i taksa za postavljanje trakastih natpisa i balona, dok je smanjena taksa za postavljanje reklama u drugoj i trećoj gradskoj zoni.

"Glavni razlog za donošenje izmjena, odnosno donošenje odluke o komunalnoj taksi je usklađivnje normativnih akata Grada Zvornika sa Zakonom o gradu Zvornik i Statutom Grada Zvornik po kojem su svi postojeći akti koje je donijela prethodna skupština opštine Zvornik", pojasnio je Nenad Stanković, šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove u resornom gradskom odjeljenju.

Iz nadležnog Odjeljenja za stambeno komunalne i poslove saobraćaja apeluju na korisnike usluga da poštuju nove propise, kako ne bi snosili kazne.