latinica  ћирилица
03/11/2017 |  11:16 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Prijedor: Donacija ZU "Dr Mladen Stojanović" (VIDEO)

Јavna zdravstvena ustanova "Dr Mladen Stojanović" Prijedor od srpsko-američkog medicinskog udruženja dobila je donaciju od 40 novih dušeka za odjeljenje ginekologije i akušerstva.
Prijedor, bolnica, donacija - Foto: RTRS
Prijedor, bolnica, donacijaFoto: RTRS

Iako su pacijenti zadovoljni medicinskom uslugom, većina i smještajem, prema riječima rukovodstva bolnice, obnova namještaja je neophodna, a sve s ciljem boljih uslova za brigu pacijenata.

U Opštoj bolnici Prijedor liječe se pacijenti iz cijele regije. Među njima brojne su i pacijentkinje na odjeljenju ginekologije i akušerstva.

- Јako smo zadovoljni medicinskim osobljem. Doktori i sestre su stvarno ljubazni i izlaze nam u susret. Možemo ih pitati šta god želimo, tako da smo jako zadovoljni, kaže Danijela Režak iz Kozarske Dubice.

- Zadovoljna sam osobljem, svi su jako prijatni i ljubazni. Mislim da definitivno treba poraditi na smještaju i da su malo udobniji kreveti, dodaje Nevena Popović iz Kostajnice.

Kreveti će biti udobniji, jer je donacija od 40 novih dušeka, sa potrebnim nepromočivim navlakama, omogućila promjenu na cijelom odjeljenju.

Međutim, odjeljenju Ginekologije i akušerstva neophodan je i reanimacioni sto u operacionoj sali.

- Napomenuću da je potreban i vakuum ekstraktor koji je star 40 godina, pa CTG, jedan aparat, pošto imamo dva, kaže Drena Vujović, načelnica Ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Prijedor.

Prijedorska Opšta bolnica pokrenula je i akciju da donacijama pokušaju obnoviti dotrajali namještaj, jer to ne mogu da urade sredstvima ove medicisnke ustanove.

Na taj način zamijenjeni su i dušeci na odjeljenju interne medicine. Preostala su još odjeljenja neurologije, ortopedije i hirurgije.

- Mi smo pokrenuli takođe donatorske aktivnosti u kojima su učestvovale sve opštine odnosno načelnici opština koje gravitiraju našoj bolnici i gradska uprava, kao i gradonačelnik grada Prijedora i dobili smo određena donatorska sredstva, navodi Mirko Sovilj,direktor Opšte bolnice Prijedor.

Poboljšati uslove za boravak, ali i liječenje pacijenata osnovni je cilj, koji se ne može realizovati bez donatorskih sredstava.

U toku je tenderski postupak za nabavku posteljine i veša koji je neophodan u operacionim salama.

Planirana je i nabavka pidžama i papuča za pacijente.