latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:42 ⇒ 21:55 | Autor: RTRS

Kiks Јunajteda, Siti siguran, Čelsi preokrenuo

Fudbaleri Hadersfilda savladali su kao domaćini ekipu Mančester junajteda sa 2:1, Mančester siti je pobedio Barnli sa 3:0, dok je ekipa Čelsija pobijedila na svom terenu Votford sa 4:2 u utakmicama devetog kola engleske Premijer lige.
Engleska premijer liga (foto: www.footballgate.com) -
Engleska premijer liga (foto: www.footballgate.com)

Siti je poveo u 30. minutu golom Serhija Aguera iz jedanaesterca. To je njegov 177. gol za Siti i izjednačio se sa najboljim strelcem u istoriji kluba Erikom Brukom. Pobjedu su obezbijedili Nikolas Otamendi u 73. i Liroj Sane u 75. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole je jedina neporažena ove sezone u Premijer ligi, prva je na tabeli sa 25 bodova. Barnli je pretrpeo drugi poraz u prvenstvu i deveti je na tabeli sa 13 bodova.

Hadersfild je pobijedio favorizovani Mančester junajted sa 2:1 i ostvario treći trijumf u sezoni. Domaći su poveli preko Arona Muja u 28. minutu, a prednost je udvostručio Loran Depuatr u 33. minutu. Јedini gol za Јunajted postigao je Markus Rašford u 78. minutu.

To je prvi put poslije 65 godina da je Hadersfild pobijedio Mančester junajted u prvenstvu.

Hadersfild je 10. na tabeli sa 12 bodova, a Јunajted zauzima drugo mjesto sa 20.

Čelsi je nakon preokreta savladao Votford.

Šampion Engleske poveo je u 12. minutu sjajnim golom Pedra sa ivice šesnaesterca na asistenciju Edena Azara.

Čelsi je samo pet minuta kasnije imao dobru priliku da udvostruči prednost, ali Sesk Fabregas u situaciji jedan na jedan nije uspio da savladao Eurelja Gomesa.

Votford se nije predavao, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Abdulaj Dukure savladao golmana Čelsija.

Početkom drugog poluvremena Votford je preokrenuo rezultat, a strijelac je bio Roberto Pereira u 50. minutu.

Taj gol dodatno je uzdrmao Čelsi, Votford je kontrolisao situaciju, imao je dvije dobre prilike, ali Ričarlison nije uspeo da savlada Tibu Kurtou.

"Plavci" su uspeli da se uzdignu i u 70. minutu dođu do izjednačenja preko Mišija Batšuaija, koji je dobro reagovao na centaršut Pedra s desnog boka, da bi u 87. Sesar Aspilikueta doneo preokret gotovo posle iste akcije kao kod izjednačujućeg pogotka.

Konačan rezultat postavio je Batšuaji u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Čelsi je ovim trijumfom pretekao Votford na tabeli Premijer lige i sada je četvrti sa 16 bodova, dok je Votford peti s bodom manje.

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu Kristal Palas golom Mikela Merina u 80. minutu. To je njegov prvi gol za Njukasl.

Crno-bijeli su nastavili niz od tri utakmice bez poraza i poslije četvrte prvenstvene pobjede zauzimaju šesto mjesto na tabeli sa 14 bodova. Londonski klub je pretrpio osmi poraz i posljednji je na tabeli sa tri boda.

Bornmut je kao gost pobedio Stouk sa 2:1, a istim rezultatom Lester je na gostovanju pobijedio Svonsi. Utakmica na stadionu Stamford bridž donijela je mnogo uzbuđenja, pet golova i čak dva preokreta.

Izvor: RTS, Beta