latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:33 ⇒ 22/10/2017 | 12:12 | Autor: RTRS

Na Mrakovici održan seminar za srednjoškolce o poštovanju različitosti

Na Mrakovici je danas organizovan seminar o poštovanju različitosti za direktore, profesore i učenike iz srednjih škola i predstavnike opština Novog Grada, Bosanske Krupe, Kostajnice i Kozarske Dubice, u nastavku realizacije projekta "Poštuj moju različitost", Nansen dijalog centar /NDC/ Prijedor.
Mrakovica - Seminar - Foto: SRNA
Mrakovica - SeminarFoto: SRNA

Cilj seminara je da se učenici iz srednjih škola upoznaju, razgovaraju o temama koje podstiču mirovni aktivizam, dobiju više informacija o projektu i da zajedno sa profesorima, direktorima i predstavnicima opština definišu slijedeće korake u realizaciji projekta "Poštuj moju različitost".

Uz 50 učesnika iz pomenutih opština, na pomenutom seminaru učestvuju i profesori i učenici srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta koji će predstaviti aktivnosti koje su uspješno realizovane u njihovim školama / gradovima u školskoj 2015/2016. godini.

Član tima za koordinaciju i planiranje aktivnosti NDC Prijedor Đorđo Јež je istakao da je ova aktivnost dio projekta interetničkog komunicranja i provođenja dijaloga.

"Željeli smo da prenesemo pozitivna iskustva koje se prošle godine imali sa omladinom Prijedora i Sanskog Mosta", rekao je Јež.

On je dodao da ova kancelarija u Prijedoru postoji od 2010. godine i sama činjenica da toliko traje govori o tome da je rad na pomirenju, interetničkog dijalogu u komuniciranju potreban, posebno među mladima koji mogu da budu bolji ljudi i da sami sebi kreiraju budućnost.

Seminar su činile internet prezentacije likovnih i literarnih radova, skečeri, razgovori i druženje te sumiranje stečenih znanja i vještina i njihova interpretacija. Svi prisutni su bili saglasni u ocjeni da je pozitivna atmosfera stvorena tokom zajedničkog rada, kao i rada po grupama uticala na to da gotovo svi obećaju da će se ovaj aktivnost nastaviti.

Pomenuti projekat se realizuje uz finansijsku podršku Ambasade SAD u BiH.

Izvor: SRNA