latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:08 ⇒ 22/10/2017 | 09:20 | Autor: RTRS

Predivno svjedočanstvo životu i ljubavi

Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina. Buđenje pokraj ljubavi svog života i zaljubljivanje u tu osobu svakim danom sve više i više. Takav su brak Vinston i DŽenet Hauis imali.
Vinston i DŽenet Hauis   (Foto:stilzivota.net) -
Vinston i DŽenet Hauis (Foto:stilzivota.net)

33 godine, Vinston je uživao život s jedinom osobom koju je ikada volio. Ona je imala njegovo srce, a on njezino, piše Feithit.

Ali, 1995. Јanet je preminula od srčanog udara. Imala je samo 50 godina te je postala dio srca koji je Vinstonu nedostajao. Kao način da održi sjećanje na svoju suprugu došao je na ideju da na zemljištu veličine 453247 kvadratnih metara, iza svoje farme, zasadi nekoliko hiljada hrastovih stabala.

Stabla nisu zasađena nasumično. U sredini drveća otkrila se ogromna čistina u obliku srca.

"Kada je sve bilo dovršeno, postavili smo klupu u polje, gledala je na mjesto gdje je ona prije živjela. Ponekad odem tamo, samo kako bih sjedio i razmišljao o stvarima. To je poseban i dugotrajan način da održim sjećanje na nju."

Danas, više od 20 godina kasnije, drveće je izraslo i pretvorilo se u Vinstonovu osobu šumu na toj farmi.

U sredini te šume leži čistina u obliku srca, koju on nastavlja da posjećuje kako bi sjedio sa "svojom suprugom".

Srce u sredini šume (Foto:stilzivota.net)

"Srce pokazuje na Voton Hil, odakle je Јane - rekao je, "Posadili smo narcise u sredini koji cvjetaju u proljeće."

Vinstonova čistina bila je porodična tajna sve do 2012. Ne može se vidjeti kroz šumu s puta, te niko nije znao da postoji. Јednog jutra, čovjek koji je letio u balonu naišao je na spektakularan pogled iznad Vinstonove farme.

"Imam svoj balon i vrlo često letim – ali ovo je bio jedan od najnevjerojatnijih prizora koje sam ikada vidio s visine," objasnio je, i nastavio "bilo je to savršeno srce skriveno od pogleda – ne biste znali da je tamo. Možete samo zamisliti ljubavnu priču."

Kako je ovo predivno svjedočanstvo životu i ljubavi koje su Vinston i DŽenet dijelili. Njegov brak trajao je 33 godine, ali će ova uspomena ostati podsjetnik da će njihova ljubav trajati vječno.

 

Izvor:stilzivota.net