latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:00 | Autor: RTRS

DŽumhur u finalu "Kremlin kupa" u Moskvi

U polufinalu "Kremlin kupa" u Moskvi, Damir DŽumhur je kao šesti nosilac pobijedio kvalifikanta Mirzu Bašića s 6:0, 7:5 (9).
Damir DŽumhur            (Foto:nezavisne.com) -
Damir DŽumhur (Foto:nezavisne.com)

Bio je to prvi međusobni meč na ATP turnirima 25-godišnjeg DŽumhura, 38. igrača svijeta, i godinu dana starijeg Bašića, 209. igrača, koji je u Moskvi došao do svog najvećeg uspjeha u karijeri.

DŽumhur je tako nastavio najuspješniji period u sedmogodišnjoj profesionalnoj karijeri. To će biti njegovo treće ATP finale u posljednja dva mjeseca. U ruskom Sankt Peterburgu je osvojio prvu titulu, dok je u američkom Vinston Salemu zaustavljen na posljednjoj prepreci.

Na trenutnoj ATP listi DŽumhur je ostvario napredak za šest pozicija, a od ponedjeljka će ponovo zabilježiti najbolji ranking u karijer

U nedjeljnom finalu DŽumhur će igrati prov pobjednika meča u kojem se sastaju treći nosilac Francuz Adrian Manarino i Litvanac Rikardas Berankis.

Pored nastupa u finalu singla DŽumhur je ostvario još jedan sjajan uspjeh na Kremlin cupu jer će se za titulu sutra boriti i u dublu.

U paru s Hrvatom Antoniom Sančićem u finalu će igrati protiv bjelorusko-austrijske kombinacije Max Mirnyi- Philipp Oswald.

Izvor: Nezavisne, FENA