latinica  ћирилица
21/10/2017 |  10:39 ⇒ 13:59 | Autor: RTRS

Vasić: Nema više šansi za približavanje SNSD-a i SDS-a

Član Glavnog odbora Saveza nezavisnih saocijaldemokrata /SNSD/ Rajko Vasić izjavio je da nakon posljednjih dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske nema nikakvih šansi za približavanje vlasti i opozicije oko ključnih nacionalnih pitanja, jer se SNSD i SDS ne razumiju, ne pričaju istim jezikom niti imaju isti sistem vrijednosti.
Rajko Vasić - Foto: RTRS
Rajko VasićFoto: RTRS

"Ovo što radi opozicija je amaterski posao. Oni su u rascjepu između želje da budu opozicija Republici Srpskoj i namjere da da budu opozicija Miloradu Dodiku i SNSD-u. Njihov glavni problem je što nemaju politički program", rekao je Vasić.

On je naglasio da se pričama o korupciji ne dobijaju izbori. "Pričama o korupciji ne dobijaju se izbori jer smo svi lopovi. Јa, makar govorio o sebi, ako nešto mogu da uradim lakše i brže - tako ću i uraditi. Nemojmo se puno zanositi oko toga", rekao je Vasić.

On je naglasio da ljudi ovdje ne gledaju na političku partiju kao na istražnog sudiju, ovdje je jedini važan politički program Republika Srpska i ne postoji drugi. "Na izborima je glavna tema Republika Srpska, a u programima SDS-a i PDP-a Republika Srpska ne postoji", rekao je Vasić.

Prema njegovim riječima, ovo što se sada događa neće naštetiti Srpskoj, jer će SDS izgubiti na sljedećim izborima, pošto nema nijednog podatka, tendencije ili trenda koji bi govorio o tome da će SDS profitirati od ovog što sada radi.

"Birači na to ne gledaju na način kako to oni zamišljaju. Oni rade neustavan posao i ne priznaju većinu u parlamentu", rekao je Vasić za "Euroblic".

Vasić je naveo da ne misli da SNSD radi sve dobro, "ali ovo što radi opozicija je rušenje Republike Srpske". "Oni moraju da poštuju većinu u parlamentu. Parlament je stub države", istakao je Vasić.

Vasić je naveo i da SDS i Savez za promjene pokušavaju da naprave "mali kijevski Majdan", ali da birači nikada neće masovno odgovoriti na to, jer je vrijeme ulice i takvog rušenja vlasti prošlo i da takvo nešto više ne prolazi nigdje u regiji.

Izvor: Srna