latinica  ћирилица
19/10/2017 |  15:50 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Podrašnica- Besplatan zdravstveni pregled za žene (VIDEO)

Žene na selu nisu doboljno informisane o tome koliko je značajno rano otkrivalje raka dojke.
Podrašnica - Foto: RTRS
PodrašnicaFoto: RTRS

U opštini Mrkonjić Grad nastoje da podstaknu sugrađanke da više brinu o svome zdravlju. U naselju Podrašnica, načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić uručila je ženama bonove koje mogu da iskoriste za preventivni pregled.

Osim što nemaju dovoljno informacija o ovoj bolesti, ženama na selu često nije lako da dođu do grada da bi obavile pregled. Zbog toga, nadležni ovom akcijom žele da podstaknu žene na selu da redovno idu na pregled.

Milica Đurić, ljekar u Podrašnici, pozvala je žene da iskoriste ovu priliku koja se ne pruža svaki dan da besplatno izvrše pregled dojki.

Načelnica Mrkonjić Grada rekla je da će ženama koje žele biti omogućen besplatan mamografski pregled u saradnji sa Domom zdravlja.

Udruženje žena "Naša žena u Podrašnici", koje okuplja dvadeset članica, često organizuje slične akcije i skupove. 

Borjana Јanković, predsjednica ovog udruženja, kaže da se često okupljaju zbog aktivnosti i druženja, a danas je to upriličeno u etno kući.

Ova akcija je održana u okviru obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke. Upravo ranim otkrivanjem ,mnoge žene su uspjele da pobijede ovu opaku bolest, poručili su iz Doma zdravlja.