latinica  ћирилица
14/10/2017 |  12:55 ⇒ 14:59 | Autor: RTRS

Bogdanić: Sva porodilišta da ispunjavaju iste uslove

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas u Derventi, da sva porodilišta u Republici Srpskoj, bila ona bolnička ili vanbolnička /u domovima zdravlja/, moraju da ispunjavaju iste uslove u pogledu prostora, kadra i opreme.
Porodilište - Foto: nezavisne novine
PorodilišteFoto: nezavisne novine

Bogdanić je razgovarao danas u Derventi sa načelnikom opštine Miloradom Simićem, direktorom Doma zdravlja Mirkom Šaranom i narodnim poslanikom iz ove opštine Igorom Žunićem o aktuelnim pitanjima u vezi sa budućim funkcionisanjem porodilišta u Domu zdravlja Derventa, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno da lokalna zajednica i rukovodstvo ove zdravstvene ustanove u narednom periodu porodilište u Domu zdravlja Derventa opreme adekvatnom opremom i kadrovski osposobe kako bi ono nastavilo sa radom u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske i odgovarajućim podzakonskim aktima.

On je izrazio zadovoljstvo rezultatom današnjeg sastanka i odgovornim pristupom rukovodstva opštine i Doma zdravlja u Derventi kada je u pitanju obezbjeđivanje adekvatne i sigurne zdravstvene zaštite za pacijente.

Bogdanić je podsjetio da je u fokusu rada ovog ministarstva, prije svega, sigurnost i zdravlje trudnica, porodilja i novorođenčadi, što se očekuje i od svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

Izvor: SRNA